no three wijsheden teksten grafisch delen vermenigvuldigen haven t failed victim own mind think

 

EFT: Emotionally Focused Therapy

 

Moeten we bij elkaar blijven? Zij zit me op m'n nek. Hij zegt nooit wat. De seks is niet goed en we hebben veel ruzie. We bereiken elkaar niet meer en we lijken uit elkaar gegroeid. EFT-relatietherapie kan een oplossing zijn voor bovenstaande problemen.
 
EFT is een internationaal bekende effectieve therapievorm voor koppels waarmee goede resultaten bereikt worden. In een EFT behandeling wordt niet alleen gekeken naar de communicatiepatronen en het gedrag tussen de partners, maar vooral ook hoe de onderlinge verbondenheid en openheid van de partners er uit ziet en kan verbeteren. Je leert ruzies te de-escaleren en uit de cirkels van verwijten maken en terugtrekken te stappen. Je voelt je weer veilig bij elkaar, verbonden, er is meer openheid en betrokkenheid. Ook als je eens ruzie hebt weet je dat je samen verder kunt en wat je daaraan kunt doen.
 
Werkwijze
Tijdens de behandeling doorlopen we 3 fasen. We gaan allereerst op zoek naar negatieve patronen die de relatieproblemen in stand houden. Welke patronen van negatieve escalatie verhinderen de verbinding tussen partners? Je werkt thuis samen met je partner aan opdrachten om dit te verduidelijken. In de sessies werken samen aan het doorbreken van die patronen en verandering van gedrag.  Door die gedragsverandering verandert ook de relatie en ontstaat ruimte om opnieuw verbinding aan te gaan, dat is de tweede fase.
De derde fase is de consolidatiefase. In deze fase oefenen we met de nieuwe vormen van verbinding, zodat de relatietherapie blijvend effect heeft op de kwaliteit van de relatie. Na de intake bekijken we hoeveel sessies nodig zijn. Relatietherapieën kunnen kort duren, maar meestal zijn minimaal acht sessies nodig.
 

Vergoeding

Relatietherapie wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar (bezuinigingsmaatregel!).
Tarief:
€93 per sessie van 45 minuten
€160,- per sessie van 90 minuten